Pinot Gris 2013

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: Pays Nantais
  • Domein: Jérôme Bretaudeau
  • De gelukkige druiven: Pinot Gris
  • Bewaarpotentieel: 3 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Zeevruchten, visgerechten, wit vlees en milde jonge kaas

De wijnmaker(s):

Jérôme Bretaudeau staat voor pure en zuivere wijnen, handmatig plukken, lage rendementen en natuurlijke gisten.

Ruim 10 jaar lang leerde hij de stiel bij collega-wijnbouwers. Hij nam vervolgens een klein domein van 2 ha over en werkte er in zijn vrije tijd aan een eigen wijnsoort. In 2006 kon hij eindelijk zijn eerste eigen wijn bottelen op het 8 ha grote domein Bellevue.

Onder wijnkenners wordt hij beschouwd als een opkomend talent rond Nantes en hij investeert nog volop in de verbeteringen van zijn wijndomein.

Leuk om weten is dat hij ook rode wijnen vinifieert van Merlot en Cabernet Sauvignon, niet meteen typisch voor de regio! Ook de aanplant van de Savagnin druif (typisch voor de Jura) is een nieuw experiment. Spijtig genoeg wordt het nog 5 jaar wachten alvorens we van dit experiment zullen kunnen proeven. Een wijnmaker met lef!

In de fles:

Deze wijnmaker houdt niet van het platgetreden pad. Dit bewijst de keuze van de druif, de Pinot Gris. Deze wordt immers zelden gebruikt in de "Pays Nantais", deze wijnregio in de buurt van Nantes. Op deze fles dan ook geen AOC vermelding maar een Vin de pays du Val de Loire. 

De stijl van Jérôme Bretaudeau vindt je in deze wijn terug: strak, rechtlijnig en puur. Een wijn met  minerale en zilte accenten niet toevallig uit de nabijheid van de Atlantische oceaan.