La Petite Roche 2013

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: AOC Savennières
  • Domein: Damien Laureau
  • De gelukkige druiven: Chenin Blanc
  • Bewaarpotentieel: 3 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Aperitief, frisse kazen, salades

De wijnmaker(s):

Damien Laureau is een man met de glimlach op het gezicht. Het is duidelijk dat hij plezier heeft in zijn stiel en dat vertaalt zich schijnbaar moeiteloos in de schitterende kwaliteit van zijn wijnen. De wijngaarden van Damien liggen binnen de appellatie Savennières (buurt van Angers). Hier worden witte wijnen gemaakt die tot de top van de Loire streek behoren.

Damien wordt met recht en rede één van de beste wijnmakers van de regio genoemd, want hij tilt het niveau van de Loire wijnen duidelijk op een hoger niveau.

Zijn wijnen komen voor op de wijnkaart van toprestaurants door hun typische gastronomische stijl.

In de fles:

La petite roche bestaat uit 100% Chenin blanc druiven, het enige druivenras toegelaten onder deze appellatie. De druivenzijn afkomstig van de verschillende percelen van Damien. Vinificatie en opvoeding gebeurde op houten vaten.

Zoals nogenoeg alle wijnen van Damien Laureau wordt ook deze fles gekenmerkt door opvallend veel finesse en subtiele aroma's. La Petite Roche uit zich met zachte aroma's van tropische vruchten, een beetje peper en een onmiskenbare mineraliteit. Aarzel niet deze wijn te karaferen om alle aromapotentieel waar te nemen.

Wij zijn alvast verkocht: dit is een uiterst elegante wijn die het natuurtalent van zijn maker en de kwaliteit van de regio uitstraalt!