La Bodice 2010

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: AOC Cheverny, Val de Loire
  • Domein: Domaine du Moulin
  • De gelukkige druiven: 80% sauvignon ~ 20% chardonnay
  • Bewaarpotentieel: Tot 10 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Culinaire voor- en hoofdgerechten, sushi

De wijnmaker(s):

Isabelle en Hervé Villemade – broer en zus – zetten grootvaders traditie verder. Ze waken over het 25 ha grote domein om er schitterende Cheverny en Cour Cheverny wijnen te telen.

Nadat bij Hervé een sulfietallergie werd vastgesteld, grepen ze resoluut terug naar de traditionele werkwijzen om hun wijn op zo natuurlijk mogelijke wijze te produceren. Hun inspanningen werden beloond. Domaine du Moulin is intussen uitgegroeid tot één van de referenties wat betreft natuurwijnen in de Loire.

 

 

In de fles:

La Bodice « beau d’ici » is de naam van het perceel waar de Sauvignon (70%) en Chardonnay (30%) druiven groeien waaruit deze wijn is samengesteld.

Deze wijn werd gebotteld in december 2011. Een wijn met bewaarpotentieel, volgens de wijnmaker tot 10 jaar. Maar ook nu is deze wijn reeds van een verrassend hoog niveau.

Hervé waakt erover dat de druiven steeds heel rijp geoogst worden, waardoor hun wijnen steeds voldoende aroma meekrijgen. Dit is een pure degustatiewijn en op z’n best bij een rijke of feestelijke maaltijd.