L’appétillant

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: AOP Montlouis sur Loire
  • Domein: Domaine Jousset
  • De gelukkige druiven: 100% chenin blanc
  • Bewaarpotentieel: minstens 5 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Aperitief

De wijnmaker(s):

Bevriende wijnbouwers omschrijven hun methode als « nature-nature ». Bertrand en Lise gaan inderdaad voor niets minder.

Gestart in 2003 vanuit pure wijnpassie zonder veel middelen, kiezen ze resoluut voor kwaliteit, respect voor bodem en rank en voor authenticiteit. Persen, klaren en op vat overhevelen. Bij al deze handelingen opteren Lise en Bertand om niet te pompen, maar de zwaartekracht haar werk te laten doen.

Ze prijken met hun wijnen dan ook op de wijnkaart van menig restaurant. Op en top degustatiewijnen!

 

In de fles:

Een crémant de Loire volgens de 'méthode traditionelle'. Dus met een tweede gisting op de fles (zoals bij de champagne). Een 100% Chenin Blanc die niet minder dan 18 maanden ‘sur lattes’ heeft gelegen om de gisting te ondergaan en verder aroma’s op te nemen.

Er werd overigens geen sulfiet toegevoegd en ook geen een ‘dosage’ (i.e. mengsel van suikers en stille witte wijn om de fles aan te vullen en bij te smaken).

Ontdek een fijn parelende crémant, een aromatische fles bubbels voor het aperifitief die de apetijt voor de verdere maaltijd zal stimuleren!