AdrenAline

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: Roussillon, Latour de France
  • Domein: Domaine des Mathouans
  • De gelukkige druiven: 80% Carignan ~ 20% Syrah
  • Bewaarpotentieel: minstens 3 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Apéro, BBQ, salades of zomerse maaltijden

De wijnmaker(s):

Domaine des Mathouans – vernoemd naar haar 2 zoontjes Mathys en Titouans -  is 6 ha groot en wordt geleid door Aline Hock, een uitgeweken Belgische.

Vanaf het begin was ze overtuigd van de natuurlijke aanpak van de wijnbouw: handpluk, grondbewerking met paard, minimum aan toegevoegde sulfieten, …

Aline maakt absolute terroire wijnen en houdt zich ver weg van de commerciële wijnsmaken. De droom van de wijnmaakster: één van haar wijnen binnen 20 à 30 jaar drinken en er fier op zijn...

In de fles:

Deze rosé wijn is gemaakt van hoofdzakelijk Carignan (80%) aangevuld met wat Syrah (20%). De wijnmaakster werkt steevast met heel lage rendementen, voor deze rosé bedraagt dit slechts 18hl/ha. Deze rosé onderging bovendien een opvoeding van 1 jaar.

Ontdek een evenwichtige mix van toetsen van rode vruchten, bloemen en kruidigheid. Dit is een rosé die de kwaliteit van de 'supermarkt' rosé ruim overstijgt!

Deze wijn kan als apéro, maar kan verrassend genoeg ook zonder probleem een maaltijd vergezellen, erg atypisch voor een rosé. Een rosé « vineux »!