Otentic 2013

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: Appellation Ventoux Controlée (Luberon)
  • Domein: Domaine Alloïs
  • De gelukkige druiven: 70% Syrah, 30% Grenache
  • Bewaarpotentieel: 3 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Pasta (lasagne), rood vlees, BBQ

De wijnmaker(s):

We bevinden ons in de Luberon een 70 km ten noorden van Marseille, de Provence dus.

Het domein is reeds 3 generaties in de handen van de familie van François Busi. Het telt een oppervlakte van 14 hectare, aangeplant met een grote diversiteit aan druivenrassen. Syrah en Grenache bij de blauwe druiven en Vermentino, Viognier, Rousanne bij de witte druiven. 

Het domein werkt met eigen gisten, voegt geen enzymen noch zuren toe en gebruikt uiteraard biologisch geteelde druiven. Ook wat sulfieten betreft voegt François enkel toe wat nodig is, soms zelfs geen.

In de fles:

Otentic is een werkelijk smaakvol en puur product, waar geen sulfiet werd aan toegevoegd.

Let vooral op de opvallend intense kleur met paarse tinten, typisch voor de Syrah druif. De neus verraadt rode vruchten zoals donkere kersen, wat aardbei en cassis, alles lekker rijp. Ook de kruidigheid - zo typisch voor de zuidelijke Rhône - ontbreekt niet in deze fles.

In de mond is de wijn rond en vol, maar met voldoende frisheid.

De wijn heeft een verblijf van 6 maanden op cuve achter de rug. Dit laatste met de bedoeling het fruitige karakter te behouden. Een wijn voor ongedwongen omstandigeheden... "Pour votre simple plaisir", zoals de wijnbouwer het zelf vol overtuiging en trots verwoordt.

Otentic mag gerust koel geserveerd worden (+/- 17°).