La Pie Colette Rouge 2013

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: AOC Côtes de Duras
  • Domein: Mouthes Le Bihan
  • De gelukkige druiven: 85% merlot, 15% malbec
  • Bewaarpotentieel: 3-4 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Kazen, maaltijdsalades, pasta en lichte/gegrilde vleesgerechten

De wijnmaker(s):

Domaine Le Bihan wordt gerund door een koppel, Catherine en Jean-Mary Le Bihan, geen van beide zijn wijnmaker van opleiding. Toch is het domein na 12 jaar een gevestigde waarde in het Franse wijnlandschap.

Cathérine en Jean-Mary hebben van bij het begin de keuze gemaakt om de druif en vervolgens de most zijn gang te laten gaan. Hun achterliggende filosofie is om het wijn maken te begeleiden en niet te sturen, niets te forceren. Zo gebeurt het dat de fermentatie stopt, pas na geruime tijd terug op gang komt en men pas een jaar later dan gedacht kan beginnen bottelen. Dit domein maakt wijn op het ritme van de natuur en met engelengeduld!

Ze zijn overigens niet enkel begaan met wijnmaken, maar ondersteunen met de verkoop van hun wijnen ook een organisatie Babakoto die streeft naar beter onderwijs voor kinderen in Madagascar. Een extra reden om deze prima flessen met een opvallend zacht prijskaartje in huis te halen!

In de fles:

Deze rode Pie Colette is een zachte, fruitige maar bijzonder aromatische wijn (donker fruit en wilde kruiden).

Je proeft het evenwichtige resultaat van de geslaagde blend tussen de zachte Merlot druif en de eerder krachtige Malbec druif. La Pie Colette heeft immers een duidelijke structuur, maar is tegelijkertijd vlot en fluweelzacht. 

Dankzij zijn soepele tannines kan je deze fles bovendien zonder problemen serveren bij kaas. Maar ook bij pasta, maaltijdsalades, charcuterie en gegrild vlees is hij een dankbare begeleider.