Clos Sénéchal 2011

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: AOP Bourgueil
  • Domein: Catherine & Pierre Breton
  • De gelukkige druiven: Cabernet Franc
  • Bewaarpotentieel: 10 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Gebraden of gebakken (runds)vlees, kruidige maaltijden

De wijnmaker(s):

Het domein Breton van het koppel Catherine en Pierre Breton klinkt als een klok in de Loire. Het ontstond in 1985 en ligt in Bourgeuil, ten westen van de stad Tours. Er wordt vooral rode wijn gemaakt. 

Pierre Breton is er erg gekend en geliefd, want één van de pioniers van de natuurwijnbeweging in de regio Touraine. In 1990 kozen ze voor de biologische aanpak en reeds vanaf 1992 durfde Pierre het aan om wijn te bottelen zonder sulfiettoevoeging. En dat dit procédé kan werken is ondertussen meer dan bewezen. Tot op vandaag worden bepaalde wijnen er systematisch zonder sulfiettoevoeging gebotteld.

In de fles:

Clos Sénéchal speelt duidelijk de tijd in zijn voordeel uit. Na 24 maand op vat te hebben gerijpt, zal deze wijn nog verrassend verder evolueren in de fles. De klei-kalk bodem van de hellingen (ook Clos Sénéchal genaamd) schonken de wijn immers een mooie structuur én bewaarpotentieel. 

Dit is een echte terroir wijn: een bodem typische wijn met een eigen identiteit, die vooral als begeleider van smaakvolle maaltijden hoge ogen zal gooien.

Ontdek aroma's van kleine rode vruchten, vergezeld van de typische aroma's van de vatlagering. Dit alles mooi in evenwicht. Perfect om bij een sappig stukje gebraden of gebakken vlees (lam, rud, ...) te drinken. Of bij een stevig gekruid veggie gerecht.

Aarzel zeker niet deze Cabernet Franc parel ruim vooraf te decanteren.