Clos Cristal 2011

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: AOP Saumur Champigny, Loire
  • Domein: Clos Cristal
  • De gelukkige druiven: 100% cabernet franc
  • Bewaarpotentieel: Minstens 3 jaar
  • Culinaire compagnon voor: Vlees, gevogelte, kaas, enz.

De wijnmaker(s):

Clos Cristal, een wijngaard van 8ha die in handen is van het publieke ziekenhuiscentrum van Saumur Champigny, is om verschillende redenen een opmerkelijk wijndomein. Het kent dankzij zijn oprichter, Antoine Cristal, niet alleen een boeiende historiek, er worden ook pareltjes van wijnen geproduceerd onder de goede zorgen van wijnmaker Eric Dubois.

De opbrengsten van de verkoop gaan nog steeds naar het ziekenhuis. Het domein telt 3 km muren, die alle druiven die er tot rijping komen, extra warmte en beschutting bieden…

In de fles:

Saumur-Champigny is een appellatie die gedragen wordt door de Cabernet Franc, het minder bekende broertje van de Cabernet « Bordeaux » Sauvignon.

De grote troef van de Cabernet Franc zijn de stevige zuren die een wijn zijn frisheid, elegantie en bewaarpotentieel geven.

De wijnen worden op Clos cristal op natuurlijke wijze gevinifieerd en ook de bodem wordt grotendeels met paard bewerkt.

Clos Cristal is zo’n wijn die je moet ontdekken, schitterend gemaakt en bijzonder van neus en smaak. Mooi, rijk, vol. Aroma's van zwart fruit en ook kruidigheid. Ontdek een unieke en bijzondere wijnstijl, die je niet overal tegenkomt!