Côtes du Rhône Roaix Réserve 2011

Kort & bondig:

  • Regio/appellatie: Côtes du Rhône Villages Roaix
  • Domein: Domaine des Auzières
  • De gelukkige druiven: 75% Grenache noir - 25% Syrah
  • Bewaarpotentieel: +/- 6 jaar
  • Culinaire compagnon voor: stoofpotjes in de winter, BBQ in de zomer

De wijnmaker(s):

Christophe Cuer is de bijzonder sympathieke wijnmaker op dit prachtig gelegen familiale wijndomein met zicht op de Mont Ventoux. Met zijn 5 ha is Domaine des Auzières eerder klein te noemen. Maar de opvallende gedrevenheid en het enthousiasme van Christophe maken het voor ons een ‘groots’ domein.

Nog niet zo heel lang geleden werd de wijn er nog manueel ‘stuk voor stuk’ gekurkt. De visie van Christophe en het succes van zijn wijnen vragen intussen om een iets professionelere aanpak, zonder dat daarbij de natuurlijke weg wordt verloochend. 

Het domein is bio gecertificeerd, maar de wijnen dragen geen bio label. Christophe houdt er niet van om in vakjes te worden ingedeeld en wil vooral dat zijn wijn omwille van de intrinsieke kwaliteiten wordt gedronken.

In de fles:

Deze Réserve wordt niet elk jaar gemaakt! Ontdek een diep kersenrode wijn met een heerlijk fruitige kersenneus en vanille toetsen.

De opvallend lage rendementen die de wijnbouwer heeft bewerkstelligd (25 hl/ha) middels een zeer strenge selectie van de meest kwaliteitsvolle trossen bij de manuele pluk hebben gezorgd voor een kwalitatief hoogstaande wijn met een bijzonder smaakprofiel.

De wijn onderging bovendien een houtlagering van 12 maanden. De houtlagering heeft de finesse van de wijn niet verhinderd, maar er integendeel een extra dimensie aan toegevoegd!